02 Julai 2009

Di Timpa White Board

seperti hari2 biasa kalau tak aku, anak2 akan call bagi tahu aktiviti diadorang kat sekolah dan segala bendala. dalam pukul 11.45 abang call lagi bagi tahu angah nangis2 pastu kepala die bertampal, memula aku ok lagi sebab aku rasa macam tak serius sangat, bila abang bagi phone kat angah & aku dengar suara die dah memang sedih giler... call laki aku dalam pada tengah2 cakap tu abang entah berapa kali call ayah & ibu die, last laki aku kata abang balik sekarang tengok angah.
aku kemas2 meja tapi sempat lagi call cikgu angah nak tahu ape punca angah jadi macam tu. cikgu pun ceritala, katanya die suruh budak duduk lepas ambik nama untuk sukan, dalam pada suruh duduk tu sorang budak lima tahun panjat White Board then jatuh kene bahu cikgu. kebetulan angah lalu nak pegi tempat duduk die terkenala bahagian atas kelopak mata. pastu cikgu boleh kata darah banyak keluar tapi saya tak boleh tengok darah, makcik tukang masak sekolah yang tolong buat segala bagaila semalam.
last die minta maaf then die kata kami boleh claim ngan PASTI kalau angah pergi klinik... yang menjadi persoalan sekarang KENAPA TIME KENE TU TAK CALL KAMI TERUS?
Balik terus pegi rumah pengasuh, ayah die pun sampai tapi masa kami datang tu die ok sebab makcik mon kat sekolah tu dah bersihkan dan letak minyak gamat.boleh gelak2 laki ngan ayah die...tapi tak kasi ayah buka kapas kat dahi tu.


balutan dari sekolah

balik rumah ayah die suruh duduk sebab nak tengok samada nak pergi klinik jahit @ tidak... sekali bukak ayah terus kata" kene pegi klinik jugak ni" nampakla perubahan kat muka laki aku tu... aku tak mampu nak tengok sebab sedih sangat tengok angah.

bila ayah buka



pergi klinik PUTRA MEDICAL CENTRE jumpa DR Ratna pakar sakit puan, lepas cakap2 ngan laki aku kite pun ok. tapi terus terang aku kata aku tak boleh tengok anak masa tu, dr. bius kat tempat nak jahit saje... dulu masa anak sulong kene jahit kat hidung dr. Zahul dari klinik yang same bius bagi die tidur. menangis 2 angah semalam lagi2 time pembantu dr. datang bawa alat jahitan pastu angah ternampak gunting.... lagi la meraoung budak tu.




Ayah Tengah berbincang dengan Dr.

DR. Tengah Bius Angah

Aku dalam bilik tu dah tak tentu hala sebab kesian tengok anak... haziq lagi best... mungkin sebab kesiankan angah kut sebab jerit kuat2 sampai menyorok bawah meja Dr. bila tanya baby sedih tengok angah... poyo je... kejap je tu... pastu gaduh

Haziq yang kesedihan

balutan dari Klinik (bengkak Mata Menangis)

dah setel semua aku minta Time slip, malas nak masuk office sebab bagi aku anak lagi penting, tapi angah ok siap boleh nak main lagi lepas kuar bilik dr. okla bertemu kite di lain waktu

Time Slip

Resit Pembayaran




'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

8 ulasan:

Softtouch [Hanim] berkata...

cian angah...
bb kesiankan angah smpai nyorok bwh meja..xsampai ati tgklah tu...

Ernie berkata...

tula takut pun yer tu

edyan7 berkata...

ya Allah...siannye... betul tu... patut nye masa jadi tu terus call... tunggu2... ntah hapa bole jadi..:( dah lah dekat ngan mata!

semoga cepat recover!

Ernie berkata...

betul yan, marah sangat kami ngan cikgu die... ape salahnya lepas kena call kami

anak-ibu berkata...

betul tuh....sepatutnya cikgu dia call mase kena tuh...iskh kalo farah..mmg lar...x de ampun punya

Ernie berkata...

tu yang akak geram sangat ngan cikgu die...

Tanpa Nama berkata...

[url=http://xrl.us/bgtp6v]Saints' NFC championship victory has united the city[/url]... What are waiting from Super Bowl?

Tanpa Nama berkata...

Does anyone cognizant of of an literally how myriad countries are portion after Haiti and what countries they are?
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=14220"]car acoustics[/url] car audio, acoustics system
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=14245"]buy lighters[/url] zippo lighters, bic products
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18099"]shaadi[/url] muslim shaadi, mujhse shaadi karogi
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18100"]mother of the bride dresses[/url] plus size discounted mother of the bride dresses, mother of the bride dresses with sleeves
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18095"]pyramat[/url] pyramat g-flex sound booster portable audio chair, pyramat gaming chair
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18096"]sherpani[/url] sherpani luna backpack, sherpani bag
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18097"]STOKKE HIGH CHAIR[/url] stokke tripp trapp high chair, tripp trapp
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18098"]Tolomeo desk lamps[/url] api executive desk lamps, api antique executive desk lamps
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18101"]DOUBLE GLAZING WINDOW HANDLES[/url] how to install double glazing windows, double glazing window hinges
[url="http://avida-ed.msu.edu/cgi-bin/mwf/topic_show.pl?tid=18102"]tuff shed[/url] tuff sheds cheap, tuff shed barn deluxe

I through services like sites over... Who can stop?
Thanks a grouping