23 Disember 2009

Cuti-Cuti Malaysia

Hari last 16/12/2009
pagi lagi anak mak long dah terjun kolam, anak-anak aku tak lepas lagi sebab tunggu ayah dorang balik beli sarapan kat luar.
Dalam 8.30 macam tu baru anak-anak pergi kolam dengan laling. Mandi sepuasnya sampai pukul 11.00.
Balik bilik mandi, kemas barang. Pukul 12.15 kami cek out. Tak terus balik tapi pergi naik chair lift.
Keluar bukit merah terus jumpa jumpa hentian rehat Semanggol. Kami semua makan & solat kat situ.
Meneruskan perjalanan ke Kuala Lumpur yang beratus-ratus kilometer. Kalau tengok signboard tu ngerila….
Anak-anak tidur sampaila ke rawang baru bangun.
Kami sampai rumah awal petang tapi cuaca baru lepas hujan lebat….
Habisla cerita percutian kami…. Sekarang operasi basuh kain pulak ha..ha..ha..


Walaupun Matahari dah bersinar.... mandi tetap mandi




memang best tapi aku ni penakut

Permandangan dari Atas

Bergambar Sebelum Balik

~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

6 ulasan:

Mr PenyuBiru berkata...

wah! bestnyer! lepas ni aku pun plan nak pi buki merah jugaklah.bleh jadikan n3 ko ni sbagai panduan.nice sharing! :)

alif-mikail berkata...

patut le 'laling' kamu cuti panjang minggu lepas.. ahaha

nice blog..

ijan berkata...

Salam Kak Ernie,
Baru tengok gambar2 akak sekeluarga cuti cuti malaysia kt bukit merah ni... seronok la budak budak ye pegi sana :)

Ernie berkata...

Biru: tak rugi bawa anak-anak bercuti.
memang best tapi bagi kami terlalu jauh haha

Ernie berkata...

Alif: hahaha baru awak tahu ke????

Ernie berkata...

Ijan: TQ