07 Disember 2009

Persediaan Awal

Sabtu tadi lepas solat zohor kami ke Tesco Shah alam nak mecari baju sekolah angah.
Alahamdulillah orang takdela ramai sangat kat area barangan sekolah tu… mungkin awal lagi kut.
Punyala seksa nak suruh angah mencuba setiap helai baju tu…hangin je aku… die duk sibuk nak suruh beli beg. Sedangkan kat umah beg sekolah angah je ade 4.
Dah selesai bab baju jalanla ke bahagian lain pulak… Abang ngan baby takdela nak minta beli yang bukan-bukan.
Tapi kalau angah…… SATU TESCO nak dibelinya.. siap menangis bagai… sampai satu tahap kami buat tak layan je.
Keluar tesco nampak pulak kete banyak parking kat stadium Shah Alam… rupanya ade jualan Metrojaya.
Laling ajak singgah…. Sebelum turun kete aku siap warning kat 3 Doremi tu “ sorang buat perangai ... 3 kepala ibu lagakan”.
Punyala ramai umat kat dalam tu sampai nak jalan kene tolak-tolak… last keluar takde beli ape sebab MAHAL jugakla bagi kami. (sebenarnya takde benda nak beli pun).
Balik umah barula terkial-kial nak test semua baju. Masa tu baru angah perasan seluar sekolah keb takde.
Angah Tanya nape ibu tak beli suar angah? Nanti angah nak pakai seluar ape?
Aku kata tadi masa kat tesco sikit pun angah tak heran pakaian angah…. Tak payah beli seluar… angah pakai je spender pegi sekolah…..(sebenarnya takde size kat tesco)
Diam je angah mungkin die tahu salah kut.
Malam tidur awal sebab kepenatan menangis, mengamuk dan segala bagai perangai angah. (sebenarnya esok aku nak hantar gi kelas)


~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

4 ulasan:

Softtouch [Hanim] berkata...

bb plak yg xmeragam yer kak erni..awal dah beli brg2 yer..xpe nnti sennang

blogresipi.com berkata...

Akak dengan 3 hero... macam2 ragam ye.... penat juga tu kan. :)

Ernie berkata...

muza: haziq takde minta ape pun... tapi kalau hazim... boleh semput ibu die haha

Ernie berkata...

ijan: ijan baru satu..