21 Oktober 2009

Ahad pulak

Bangun awal masing-masing . dah puas tidur gamaknya.
Siap semua kerje rumah kami gi giant kota damansara nak cari dapur ,dalam kereta dah berbakul-bakul amaran aku letakkan dekat anak-anak. (kalau tak kata macam tu satu giant nak dibelinya)
barang takdela banyak sangat tapi bila bayar… laling geleng kepala huhu.
Time nak balik laling bawa anak-anak ke tempat permainan, aku tak tahu berapa banyak pulak laling terbang kan duit die kat dalam tu…
Aku duduk tepi penjuru jaga barang sambil layan FB (bagus punya bini)
Lepas zohor dalam pukul 2 macam tu pegi pulak rumah mak cik yang pernah jaga angah masa die masih kecik.
Aku stop hantar kat makcik ni sebab masa tu die mengandung… kesian pulak sebab die kata mabuk teruk sangat.
InyaAllah tahun depan anak-anak aku duduk dengan makcik ni balik dan aku pun tak susah hati lagi memikirkan keselamatan anak-anak.
Menu memang macam –macam ade sampai sendat perut kami anak- beranak… kalau angah ngan baby siap buat pelaburan lagi kat umah tu.
Dalam pada lepak-lepak kat umah makcik ni kawan laling call kata nak datang… ala malasnya aku nak masak…. Sebab petang nak ke shah Alam pulak makcik aku buat open House.
Tapi kesian pulak…. Ajak jela bang kataku .
Ha kau balik umah macam lipas kudung goreng bihun (macam susah sangat yer). Sebenarnya tak susah pun tapi last minit bagi tahu nak datang harusla kelam kabut makcik ni.
Lepas maghrib terus pecut pegi Shah Alam. Kalau lambat pegi balik lambat, esok anak-anak dah sekolah. Angah pulak dah start periksa.
Alhamdulillah sampai gak kami untuk mengisi perut. Dalam pukul 10 macam tu kami dah sampai rumah. Solat Isyak terus zzzzzz… esok kerje

Baby tengah layan....

2 beradik... abang tak tahu kat belah mana

Dekat rumah mak Angah

Angah & Mak



~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

4 ulasan:

sis_nita berkata...

dah ujung2 rayerr..

nak masak pon malas kan..

tapi..

kuih rayerr pon dah abeh..

kena gak lerr masak..

NJ berkata...

salam ernie..
pe kabar..akak singgah jenguk kat sini ek..raya dah abis maka kita pun rehat skit la..tapi minggu ni & minggu depan anak2 plak exam..masih tetap kena pening rasa kepala ni kan..smoga sihat ceria k..

naveen berkata...

thats really nice place for kids

shi3la berkata...

gud luck untuk anak-anak akak...dua orang kan exam taun niee..