03 Oktober 2009

Penantian ku berakhir

Sekitar jam 7.15 malam sambil menunggu anak-anak mandi h/p bunyi… tengok no tak kenal tapi belasah ajela angkat.
Call: Assalamualaikum
Aku: W.Salam
Call: Abang ni… pakai phone ahem(abang laling) h/p abang nak on je tadi bateri habis
Aku: BB ngan dila ambik abang
Abg: ape plan kite esok? (belum ape-ape dah nak bawa anak bini jalan)
Aku: nak pergi mana?
Abg: tak kisahla… ibu nak gi mana?
Aku: takde manala…. Esokkan makcik abang kenduri pastu eroi adela jemput datang umah mak die.
Abg: okla esok kite pegila…. Stop.
Lebih kurang dalam 9.25 malam kut laling sampai rumah… sementara menunggu laling balik sempatla aku menggosok baju semua baju sekolah+baju kerje+ baju nak jalan esok.
(syukur Alhamdulillah laling dah selamat tiba)

Untuk anak-anak

Untuk ibu katanya
yang ni laling kata saudara dekat jakarta bagi


~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

5 ulasan:

sis_nita berkata...

teringat kawan lama..

selalu panggil akak laling2..

last2 kawen ngan org len..

huhuhu!

Ernie berkata...

amboiii sis_nita teringat kenangan silam gitu

NJ berkata...

Wahh byak dpt gift besshhnyer...
seronok la tu..tapi x dpt gift pun ok asal laling selamat balik kepangkuan kan..itu lg penting..tapi kalau ada terima je la kan..hehehe

Ernie berkata...

NJ: betul kak, yang penting die selamat.... lain benda saya tak pikir.

Mrs. Asida berkata...

wah mcm2 ado ek.. :)
seronok kalu sekali berjalan2 ngan family.. hah pa lg.. ajaklh laling pergi sekularga lak... hehe