16 Oktober 2009

Kunci kereta

Pagi tadi aku nak kuar rumah start kete cari-punya cari kunci tak jumpa…
Biasa laling akan gantung sekali ngan kunci rumah, letih aku mencari kat semua tempat sementara tangan sebelah call laling
Aku cuba pakai kunci pendua tapi bateri alarm tu takde… takut kalau aku bukak pakai kunci menjerit pulak kete tu, lagi haru biru aku pagi-pagi buta.
Call 23 kali tak angkat… penat gakla aku ni… nak kejar masa nak hantar angah sekolah.
Call seklai lagi laling angkat tak sempat aku Tanya laling dah cakap “kunci kete dalam poket seluar abang”
Aduhaiiiii nak buat macammana????????
Laling suruh panggil abang ipar kat umah mak minta tolong startkan kete..kalau alarm menjerit abang ipar boleh tolong tutupkan.
Aku ni bab kete memang jahil… isi minyak kete pun aku tak pandai inikan isi perut kete nak suruh aku buat sendiri… sendiri ingatla haha.
Alhamdulillah ok sebab abang ipar tolong dan aku pun selamat menghantar angah, baby dan aku sendiri dah pun masuk office sebelum jam 8.30 pagi



~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

4 ulasan:

sis_nita berkata...

akak dulu memula cam ko dik..

isi minyak kete pon malas..

sumerr arapkan joe..

tapi bila aderr satu kes berlaku akak terus insap dan blajar cara nak isi minyak sendiri..

huhuhu!

blogresipi berkata...

Sepatutnya ade blue monday je.. ni mcm kes blue friday pulak.heheh

Ernie berkata...

kak nita
tula kak... dulu ade satu hari nak pegi kerje minyak dah sikit...
saya boleh menangis dalam kete suruh laling patah balik hehehe

Ernie berkata...

ijan
takde maknanya hehe