13 Oktober 2009

Bill phone anak menguji kesabaran laling.

Kami pakai line celcom 1+5. aku ngan anak-anak standard bulanan mesti dalam 6@7hengget aje.
Sekali hari ape tah aku tak ingat bill sampai tengok-tengok total sampai seratus lebih… bill laling pun paling tinggi 60 je.
Time laling kat Jakarta hari tu adela aku bagi tahu hal ni, laling kata takpela nanti balik die tengok.
Balik dari Jakarta terus tengok bill anak… punya hangitla kawan tu siap berselawat sebab nak kawal kemarahan hehe….
Tak cukup malam siang esoknya sambung balik call celcom nak suruh stop entah ape benda yang masuk dalam inbox tu.
Nak kata anak aku sand benda-benda yang kene bayar ni memang dorang tak pandai sebab yang dorang tahu call ibu & ayah sahaja… kalau SMS masuk anak-anak akan kata`tepon kite bunyila’ tu je… nama nak bukak inbox tu memang tak pandai.
Kami tak nak la tuduh sape2 tapi bila Tanya anak-anak sape ade minta nak pegang phone tu adela anak-anak cite…
Yang best kat sand item tu takde ape-ape sebab malaun tu dah delete siap…. Sekali sand 3 hengget… lepas tu bila benda alah tu sand ke kite balik pun kene caj gak 3 hengget…. Kalau balas ke kite tu sekali takpe…. Ini sehari dekat 10 kali hantarnya… korang bayangkan 3 hengget X 10 dah berapa??? Itu baru satu hari.
Call Celcom macam-macam pulak alasan yang die bagi … katanya memang dah tak boleh stop…
Hari isnin laling dah tension sampai die pergi sendiri ke celcom cente….. segala isi hati laling curahkan…. tadah jela telinga pihak celcom.




~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebena
ran'

7 ulasan:

Suki Cida berkata...

wow anak ada hanpong oooo... tu la... ingat pun nak la buat plan tu tuk adik yang masih sekolah, tapi sekarang pun dok topup pun tak habis lagi... better monitor anak2 tu... takut ada org yang take advantage lak sbb tahu fon tu billkan?

sis_nita berkata...

haaa..

mau menanahhhhhhh tinge org celcom tu yerr dikk..

heheh!

Ernie berkata...

CIDA:buakn niat nak mengajar kemewahan kat anak-anak...
sekarang phone tu duduk diam-diam kat umah...
ayah dorang nak minta celcom kurangkan bayaran, kalau idak biarkan macam tu aje
cukup 2 tahun potong line

Ernie berkata...

sis_nita: memang bernanah pun telinga orang celcom tu... mana taknya dari hari ahad kene bebel hehe

Mr PenyuBiru berkata...

kalu tak bagi henpon,risau takut susah nak contact,tp bila ade henpon camni plak jadinya kan.sabor je la

INTAN berkata...

loh....gitew pulak ek....

Ernie berkata...

penyubiru:
bersabar selagi boleh...