11 Oktober 2009

Kenduri kahwin

Hari sabtu tadi pergi ke politeknik shah alam …. Jalan punyala jem tak tahu nak kata macam mana… agaknya masing-masing nak mengejar open house..
Kawan laling buat kenduri kahwin untuk anak die yang sulong..
Lepas makan kenyang-kenyang kami nak ke kota damansara pulak sebab kawan aku pulak kahwin… tapi satu masalah kami kad tak bawa.
Jalan dah memang jem kedua-dua hala pastu otak pulak kene perah nak memgingatkan alamat rumah pengantin..
Alhamdulillah sampai jugak kami ke rumah fara… nasib baik kat kota damansara… gagah jugakla laling cari… kalau kat tempat lain sorry…. Balik rumah tidur lagi bagus huhu.
Boleh di katakana hari sabtu tadi memang takde kat umahla… balik dari rumah fara singgah solat kat umah tutup tingkap segala pergi pulak sri petaling open house anak buah laling…
Balik dari sri petaling singgah pulak giant kota damansara nak beli kasut angah & baby sebab esok office laling ade buat open house dan ade aktiviti… kesian pulak kalau anak-anak pakai selipar spiderman
Balik rumah mandi siap semua anak-anak tidur aku menggosok baju kerje + baju nak pakai esok pulak….
12.30 zzzzzz tidur. letih sungguh haku hari ni.

Kawan masa kat Simpang Lima

Jangan tak caya... bunga kat meja tu siap bawa balik..


~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

9 ulasan:

hazila berkata...

Salam, memang jalan kat Shah Alam ni weekend jem teruk. Kalau malam pun sama gak. Saya pernah keluar dari rumah pukul lapan, sangkut punyalah lama. Padahal kebiasaannya 10 minit.

Ernie berkata...

hazila: memangnya... hangit betul time tu

NJ berkata...

ala ernie..akak masak ikut sukatan sendiri jer..x der la mcm resepi2 org pakar2 masak t..
1 paket serbuk agar2
1 1/2 cawan tepung castard
4 s/t susu manis (F&N)
4 s/t gula pasir
4 cawan air
1 tin jagung manis
masak agar2 dgn gula,mendidih masuk
tepung castard (bancuh dgn air dulu)masuk jagung manis..kacau sebati dah pekat..tuang dalam bekas..sejuk kan..dan siap dimakan..akak mmg x kuat manis tau..kalau kurang tambah eh..

NJ berkata...

ernieee..jgn silap tau..akak taip s/t plak...tu sudu teh..kecik nyer...sebenarnya s/m sudu makan ler..adusss kang lain plak jadi nye...ampunnnn

sis_nita berkata...

citer pasal selipar spiderman tu kan..

dulu aderr mamat seblah umah mak hadiahkan kat wawa selipar spiderman tau..

mamat ni mmg suka tgk wawa..

yang akaka ko ni pelik, leh lak dia p belikan wawa selipar spiderman..

heheh!

Softtouch [Hanim] berkata...

siap bwk balik bunga tu kat umah...org selalu bwk bunga telur ni bwk bunga ros...he he he

Ernie berkata...

muza:hehe... dari katering tu buang lebih baik kami angkut bawa balik

Ernie berkata...

kak NJ: TQ

Ernie berkata...

Sis_nita: die nampak wawa pakai suar pendek kut hehe