06 November 2009

Hangettt satu badan!!!!!!

Seperti biasa bila balik rumah aku Tanya anak-anak tentang keadaan dirumah pengasuh.
Cerita punya cerita baby boleh kata:
Baby: ibu…
Aku: yer
Baby: tadikan baby B*r*k pastu baby kene basuh sendiri….
Aku: sape yang suruh baby basuh sendiri???? Ibu pun tak pernah suruh baby basuh sendiri tau!!!!
Baby: abang ngah bu…. Tapi baby suruhla abang ngah pegangkan paip pastu baby gosokla….
Aku: acik mana?
Baby: acik ade kat depan tengah main GAMES!!!!!!!
Cuba kalau uols kat tempat aku, geram tak? Bersih ke anak berusia 4 TAHUN basuh sendiri????.
Kalau die takde ke, sibuk masak ke tak kisahla aku boleh terima… ini main games H/P.
Nasib baikla bulan ni last aku letak anak-anak kat sini (tapi die tak tahu lagi sebab aku nak tunggu sampai raya haji baru cakap).



~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

12 ulasan:

atty's berkata...

apa punya pengasuh lah .bz main games lak .

zura@iwan berkata...

ishh...gitu lak...bleh men game..

D.O.U.B.L.E...S berkata...

tak guna punya pengasuh cam gitu...

Ernie berkata...

atty: tahu takpe

Ernie berkata...

zura:entahla... tapi itula yang anak selalu cerita...

Ernie berkata...

double: tu sebab kami gigih nak tukar pengasuh

NJ berkata...

ye la ernie..sbb anak2 x cakap tipu..budak2 cakap betol je selalu..kecuali mereka bersalah ada sikit takut nak cakap benar..kesian kan anak2 kita yg kena tinggalkan seharian..dulu akak pun selalu tangkap leleh bila tgok anak2 time balik tu angkat beg..dgn muka sedey..ohh tidakkk.. hati ibu saje yg tau perasaan masa tu..tuk ernie..sabar ye dik.. dugaan tuk ernie tu..

Ernie berkata...

kak NJ:macam tula anak kite kak...
kalau petang tu dengan botol susu tak basuh.. muka bangun tidur..
kalau hantar pagi-pagi tu nampak sangat muka baby tu tak happy duduk kat situ

Softtouch [Hanim] berkata...

ye ker kak erni...siannye bb...krg ajar betul pengasuh..nk je lempang..

Ernie berkata...

muza:hehe sila lempang muza...

ilhamzamry berkata...

SALAM KENAL.....
wahh 3boys ekkk, boleh ganti kru nih..heheh saya pun gitu cuma kurang 1 boy je dari awak...dedua notty gitu...
kita jadik fren yek....

Ernie berkata...

ilham: boleh je..