11 November 2009

Mulut haziq….

Baby ni mulut die memang tak boleh tutup… ade je point die nak bercerita,nak bertanya dan segala bendala..
Ade satu part laling solat zohor tak pakai baju, abang tegur kata mana boleh solat tak pakai baju.
Haziq jawab… takpela orang gemuk Allah tak marah kalau tak pakai baju…
Kalau kurus yelah berdosa..he..he..he.. aku tak tahu sape yang ajar baby kata macam ni.
Semalam masa aku jemput balik kerje baby boleh cakap ibu..ibu… ibu abang ami mengandung… aku ngaga mulut dengar baby cakap. Tahu ke die???? Fining aku ngan sorang ni.
Satu peel baby ni memang tak suka orang cium die kecuali aku sahaja..
Laling cukup suka menyakat nak sium-sium.. bukan cium taw!!!! Haha.
Kalau baby tak bagi ayah die cium nanti abang-abang die akan kata “ kalau tak bagi ayah cium ayah tak nak belikan mainan baby lagi”
Pastu baby akan jawab balik” ayah boleh sium baby masa balik kerje je. Bila ayah balik kerje nak cium baby akan kata lepas mandila… lepas tu masa nak tidur nantila….. bla..bla… sampaila ke sudah memang tak dapat sium punyala.
umur baru empat tahun, no talipon ayah dah tahu... bagus...bagus...
Apepun aku bersyukur Kepadanya kerana dikurniakan anak yang sangat bijak.

aksi lanun dalam umah





~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

6 ulasan:

hazila berkata...

Budak budak zaman sekarang, pening mak bapak nak melayannya.

Mr PenyuBiru berkata...

macam kapten jack sparrow.hihi

Ernie berkata...

kak zila: tula... kadang-kadang kami kata mulut baby macam mulut mak esah (pengasuh die masa kecik-kecik)

Ernie berkata...

biru: hehe

Softtouch [Hanim] berkata...

he he he...mulut mcm diajar2..

blogresipi berkata...

Hehehe.. cerdik betul baby. Umur baru 4 tahun ye..meh cini auntie sium..kalo tak bagi auntie nak sium jugak...tak kire!!! hehehe