13 November 2009

Petang khamis.

Masuk je rumah hujan selebat yang mungkin. Dalam hati Alahmdulillah dah ambik angah ngan baby, kalau idak ade yang mandi hujan hehe.
Tapi macam mana nak ambik abang??? Laling minggu ni stanby, pukul 6 baru nak balik… itu pun kalau kerje dah settle.
Dengan satu harapan sebelum pukul 6.15 hujan berhentila hendaknya….
Dekat pukul 6 tak jugak berhenti, takpela pegi awal sikit ke sekolah sebab nak cari parking yang dekat… (kete tak boleh masuk dalam pagar).
Sampai sekolah aku tengok ade gak kete yang park kat dalam… makcik ape lagi he..he..he.. ikut jela jejak orang yang awal tu.
Aku park dalam sebab nak tinggallkan yang berdua tu dalam kete…takkan aku nak punggah semua sampai kat sekolah.

Kalau parking kat luar pagar tu macam tak yakin pulak .
Lagi 5 minit 6.30 aku redah hujan nak tunggu kat atas… kesian pulak kat abang tu kang basah kuyub.
Nasib baik abang nampak ibu die… kalau tak jenuh gak nak cari sebab budak terlalu ramai.
Bila nak balik… hambik kauuuuu punyala jem jalan tu mengalahkan kesesakan Jalan Duta ha..ha...ha..
Ialah masing- masing datang kalau hujan tu naik kete.. pastu ngan budak-budak yang duk main hujan tengah-tengah jalan lagi… mana tak haru dibuatkan Jalan yang memang sempet tu.


~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

4 ulasan:

hazila berkata...

Biasalah kalau hujan je mesti jem. Tambahan kalau hari jumaat petang. Pening kepala dibuatnya....

sis_nita berkata...

kat sini pun ujan jerr lau petang..

cian kat bebudak lek skolah..

Ernie berkata...

kak zila: bagi saya kalau jumaat tu takpela sebab kasut memang dah basah... jadi balik boleh terus basuh.
kalau hari biasa jenuh gak nak tunggu kering.

Ernie berkata...

kak nita: betul tu kak... nasib baik dah habis periksa...