05 November 2009

Kegembiraan yang berganda..

(Syukur Alhamdulillah)
Baru-baru nikan aku dah menang contest…. Dalam pada tu 2 minggu kami memikirkan tentang pengasuh anak-anak
Sekarang Alhamdulillah start bulan 12 dan seterusnya InsyaAllah, anak-anak duduk dengan mak angah (Pengasuh masa angah baby).
Sebenarnya janji ngan mak angah nak hantar awal tahun depan sebab tak nak nampak sangat dengan pengasuh sekarang yang kami nak tukar tempat. (dorang ni satu lorong)
2 minggu duk piker laki bini mana nak tinggalkan anak-anak untuk bulan 12 ni.
Anak-anak tak nak tinggal dah kat umah pengasuh sekarang ni sebab macam-macam hal yang aku sendiri pun dah letih nak pikir.
Malam tadi kami pegi umah mak angah dan die boleh jaga dari bulan 12. lega sangat hati bile die kata macam tu.

Pengalaman letak anak di tempat sekarang memang agak sukar untuk kami lupakan…

~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

napa ngan pengasuh ko long?? ade mcm dlm tv x ?

ummi berkata...

salam maih saya jagakan anak heheheh,,gurau je,,,salam kenalan ekk

NJ berkata...

salam ernie..
dulu masa kak N keja pun sam kes mcm tu..terlalu byak dugaan dgn pengasuh anak2..yg sedih tu bila dah lama sikit je..ada je hal yg x diingini jadi..tapi kita ni nak keja..nak x nak terpaksa la gak kan..akak penah menangis kerana pengasuh pun ada..kesian dgn anak2 kalo pengasuh x jaga elok..tapi skrg alhamdulillah..tgal 2 jer yg kadang2 pegi umah pengasuh..ernie sabar eh..dugaan allah bagi tu ada hikmahnya..

blogresipi berkata...

Ape kess tu kak?

Ernie berkata...

Kak NJ: kite ni dah selalu sangat menangis bile anak-anak cerita pasal pengasuh.

Ernie berkata...

ijan: macam-macam kes dik ooii