18 Ogos 2009

Atuk nak makan kucing????

Malam tadi laling balik lambat sebab ade game bowling kat 1utama, tinggal kami anak-beranak kat umah, lepas makan, buat kerje sekolah, baca buku bagai anak-anak pun main.
Riuh rendah rumah dengan tv pasang sebab layan berita. Baby gi dapur nak ambik air sejuk katanya…(penat agaknya main)tetiba dengar baby cakap....
Baby: sape tu?
Call: atuk
Baby:atuk, ayah belum balik lagi… ayah balik lambat.
Atuk:suruh ayah beli makanan kucing (aku tahu sebab paginya mak mentua ade cakap ngan laling).
Baby: atuk nak makan kucing????? Atuk mana boleh makan kucingla…nanti matila kucing tu (aku tak tahu mak mentua aku dengar ke tak baby kata gitu).
Atuk: letak phone
Baby: letak gak terus cerita ngan aku (hingat aku dengar agaknya perbualan die ngan atuk)
Gelak besar kami malam tadi….. ade ke die kata atuk nak makan kucing… sabo jela



'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

4 ulasan:

Softtouch [Hanim] berkata...

pesan kat atuk,lenkali ckp biar terang sikit..he he he he..susah hati baby bila tau atuk dia mkn kucing...

Ernie berkata...

tula pasal... boleh kata kat atuk macam tu

anak-ibu berkata...

kakakaaa...sib baik atuk dia paham...

Ernie berkata...

farah:betul tu farah... kalau atuk tak faham naya akak.