17 Ogos 2009

Ribut

Sabtu tadi takde kemana-mana sebab masing-masing takut H1N1. anak-anak ajak main laying-layang tapi takut wabak tu kami tukar plan main bola kat umah mak mentua.
Ingatkan lepas asar bolehla main tapi hujan siap ngan ribut bagai. Banyak pokok yang tumbang sampai ade pokok-pokok yang tertanggal akarnya…
Time tu memang takut giler, laling pergi masjid tak balik-balik sebab katanya ade kenduri lepas asar ….adusss
Ingat aku je yang takut rupanya jiran sebelah siap heret anak-anak ketuk umah aku, katanya takut pokok rambutan kat sebelah tumbang.
First time aku rasa tengok ribut macam tu…pokok tumbang depan mata alhamdulillah kete-kete yang lalu dorang bawa slow.
Bila pokok tumbang sah-sahla kene kabel TNB. Bergelapla kami sampai pukul 11…. Nasib baik umah mak aku ade api, takdela anak-anak aku mengamuk tak tentu hala.. layan pic

atap zink banyak yang terbang

pokok kelapa yang hampir nak tumbang

kipas sorang satu supaya tak gaduh (gaduh gak akhirnya)


'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

6 ulasan:

Mrs. Asida berkata...

Time kasih sebab menjenguk ke blog asid. :)

Softtouch [Hanim] berkata...

taksangka yer smpai ada pokok tumbang....

blogresipi berkata...

Takutnye kalo ribut2 kuat gitu...

Ernie berkata...

Mrs.asida: welcome

Ernie berkata...

muza: ngeri sangat muza. akak rumah depan jalan, tu yang nampak semua

Ernie berkata...

blogresepi:memang takut... lagi-lagi kalau laling takde rumah.