21 Ogos 2009

Bacaan yassin

Malam tadi bajet ngan laling nak bawa anak-anak makan kfc, maklumla bila dah posa malam laling nak solat terawih,kalau nak makan time buka rasanya terkejar-kejar pulak nak solat maghribkan…
Masa kuar rumah lepas maghrib tak cakap pun ngan anak-anak nak pegi mana.. bila dorang Tanya aku kata kite ikut je ayah nak bawa pegi mana hehe takut penuh kfc tu karang susah gak kami nak jawab lagi-lagi time H1N1 ni mana boleh sesak-sesak.
Sampai kat paya jaras mak call
Mak: korang kat mana?
Laling: nape mak? Kami kat paya jaras… along ni nak makan kat luar (nama aku gak yang naik)
Mak: tak payahla datang rumah nenek mak masak banyak
Laling: ade majlis ke?
Mak: ade buat baca yassin sikit… kan nenek baru kuar hospital.
Laling: loooo nape mak baru cakap
Mak: mak sibuk masak tadi lupala nak call korang…. Dah datang cepat.
Patahla kami balik kat paya jaras tu nak pegi umah nenek… nasib baik anak-anak tak mengamuk.tapi sendiri mau hengatla pakaian kami yeeee..orang gi kenduri pakai baju kurung@ jubah@kain pelekat, kami seluar jean… atuuuuuu suruh datang cepatkan.



Alhamdulillah nenek dah semakin sihat

dari satu sudut

sudut lain pulak..puak pompuan

hehe laling dah tukar duduk ngan daam pulak

sudut tepi aku

adik-beradik mak

sepupu perempuan paling kecik ... putri Umairah@puti

ambik kau air yasin

solat isyak & solat hajat tolak H1N1

Abang & Angah ikut sekali... baby taknak sebab ibu tak solat sekali

ini orang harus ada ye

~Ok Berjumpa Kite diLain N3~
'CINTA jadi mulia jika cintakan kebenaran'

4 ulasan:

Softtouch [Hanim] berkata...

alhamdulillah nenek kak erni dah sihat dah...mkn kenduri lah syok dari KFC....pic lauknya xde ker...?kempunan I tau

Ernie berkata...

walehhh lapo punya pasal lupa nak snap manu malam tadi... pastu anak-anak makan ngan nenek ateh sorgaaaa kami berdua tanpa gangguan

sis_nita berkata...

akak dah lama tak mempunyai nenek dgn atuk.. belah mak pon dah takde.. belah arwah abah pon dah takde..

Ernie berkata...

yer ke kak... kite pun tinggal nenek ni saje. belah ayah dah lama takde